Nog een lege Primagaz-gasfles in huis? Lees hier wat je moet doen.
Waarschijnlijk wel; neem contact op met de fabrikant van het kooktoestel voor een omschakelingspakket.
De prijzen voor propaangas in bulk (tanks) worden in Belgiƫ bepaald door een programma-overeenkomst met de overheid. Je kan te allen tijde de prijzen checken op de website van de overheid. Lees meer .
De verbruiksprijs van propaangas in bulk (tanks) is variabel en wordt bepaald door een programma-overeenkomst met de overheid. De meest actuele gasprijzen vind je hier. De prijs van propaangas in gasflessen wordt niet bepaald door de overheid. Je informeert best bij je lokale verdeler naar zijn actuele prijs. Lees meer .
Het veiligheidsinformatieblad (of de Safety Data Sheet, SDS of MSDS) geeft uitgebreide informatie over de identificatie van de gevaren, de samenstelling en informatie over de bestanddelen, eerstehulpmaatregelen, brandbestrijdingsmaatregelen, maatregelen bij accidenteel vrijkomen van de stof, het hanteren en de opslag, maatregelen ter beheersing van blootstelling en persoonlijke bescherming, fysische en chemische eigenschappen, stabiliteit en reactiviteit, toxicologische informatie, ecologische informatie, instructies voor verwijdering, informatie m.b.t. het vervoer en wettelijk verplichte informatie. Lees meer .
Wanneer je een gastoestel (zoals een bbq, terrasverwarmer of heater) koopt vind je in de technische specificaties normaal advies van de fabrikant over de gasflessen die bij het toestel passen. Ben je toch niet helemaal zeker? Doorloop dan even onze handige flessenmodule of vraag raad bij een Primagaz-verkooppunt in je buurt. Je vindt de dichtstbijzijnde verdeler via de dealer locator. Lees zeker ook onze basistips om je gasfles veilig te stockeren en te gebruiken en ontdek hoe je je gasfles veilig moet aansluiten op je bbq, terrasverwarmer of een ander gastoestel. Lees meer .