Doorgaan naar artikel

Nog een lege Primagaz-gasfles in huis? Lees hier wat je moet doen.

Ga terug naar het overzicht

Samen op weg naar een duurzame toekomst? Er zit potentieel in propaan.

Propaan

De Belgische overheid heeft de doelstelling om tegen 2030 de broeikasgasuitstoot met 55% te verminderen. Huishoudens moeten dus op zoek gaan naar andere verwarmingsmethodes die betaalbaar én duurzaam zijn. Ontdek hoe propaangas, eventueel gecombineerd met hernieuwbare energie, een haalbare en betaalbare oplossing kan zijn in deze energietransitie. En hoe jij als (toekomstige) Primagaz-partner hierin een rol kunt spelen. 

Propaan in België: brandstof met potentieel

Eén van de doelstellingen in het klimaatplan is de geleidelijk uitfasering van stookolieketels. Zo is het in Vlaanderen sinds 1 januari 2022 verboden om stookolieketels te installeren of vervangen, zowel bij nieuwbouw of ingrijpende renovaties als bij bestaande woningen die kunnen worden aangesloten op het aanwezige aardgasnetwerk. De 1,5 miljoen gezinnen die nog op stookolie verwarmen moeten dus op zoek naar meer milieuvriendelijke verwarmingstechnieken.

Stoom je klanten klaar voor de toekomst

Hernieuwbare energie is een must in nieuwbouwwoningen. Men kiest dan ook doorgaans voor de installatie van een warmtepomp die gratis energie uit de omgeving haalt. In combinatie met een verwarmingssysteem op lage temperatuur, zonnepanelen en goede isolatie is dit een evidente keuze.

Bij renovaties is dit meestal niet het geval. In deze woningen kan de overstap van stookolie naar propaan een slimme zet zijn. Men geniet van een positieve impact op het E-peil, een verduurzaming van het energieverbruik en gemiddeld 20% minder CO2-uitstoot.


Propaansystemen: makkelijk te installeren

Wist je dat een gascondensatieketel op propaangas te vergelijken is met de installatie van een aardgasketel? Er bestaan kant- en klare toesteltypes, die speciaal gemaakt zijn voor propaangas. Anderzijds kan elk type en merk condensatieketel perfect op propaangas werken, mits een kleine ombouw die ter plaatse door de fabrikant kan worden uitgevoerd. 

Ook samenwerken met Primagaz?

Primagaz gaat lange termijnrelaties aan met haar partners, van installateurs tot studiebureaus, over architecten tot projectontwikkelaars. Hierin streeft het naar een win-winsituatie en een duidelijk voordeel voor de partners. Zo ontvangen ze een beloning voor het aanbrengen van nieuwe klanten. Iets voor jou? 

Primagaz biedt ondersteuning en advies, en verbindt haar Primagaz-klanten die op zoek zijn naar betrouwbare installateurs met hun partners. Hierdoor vinden klanten de geschikte oplossing en kunnen we samen streven naar een duurzame toekomst. 

Ben je installateur, projectontwikkelaar, studiebureau of architect en heb je interesse om Primagaz-partner te worden? Ontdek er hier meer over en neem gerust contact op

Primagaz