Doorgaan naar artikel

Nog een lege Primagaz-gasfles in huis? Lees hier wat je moet doen.

Ga terug naar het overzicht

Loopwedstrijd 'The Classic' in Tessenderlo werd dit jaar ‘The Primagaz Classic’

Het team van Primagaz onder een rode opblaasbare boog

Op maandagavond 8 juli 2024 was het bruisende centrum van Tessenderlo opnieuw het decor voor een spetterende stratenloop die lopers van alle leeftijden samenbracht. Voor de 38ste keer werd dit sportieve evenement georganiseerd en Primagaz was dit jaar de nieuwe hoofdsponsor. De populaire loopwedstrijd werd dan ook omgedoopt tot 'The Primagaz Classic'.

Een avond vol sport en plezier

The Primagaz Classic bood dit jaar opnieuw drie verschillende loopwedstrijden aan: de Persil Kids Run van 1 km, de 4 km en de 10 km. Iedereen kan deelnemen, van recreatieve lopers tot professionele atleten. Het parcours van zowel de 4 km als de 10 km voerde langs de kermiskramen in het centrum van Tessenderlo. Hier konden de lopers niet alleen genieten van de feestelijke ambiance, maar ook deelnemen aan de traditionele ‘Pak de Flosj’-wedstrijd. Wie de flosj, die boven het parcours bungelde, wist te pakken, maakte kans op een van de 20 waardebonnen van 25 euro, beschikbaar gesteld door Winkeldorp Tessenderlo.

The Primagaz Classic maakt ook deel uit van de Educare Victors Cup, een loopcriterium dat de twaalf grootste loopwedstrijden van Limburg verenigt. Dit benadrukte nogmaals het belang en de populariteit van dit evenement binnen de Vlaamse loopgemeenschap.

Een gezonde bedrijfscultuur en lokale betrokkenheid

Een van de ambities van Primagaz is de betrokkenheid van haar werknemers te vergroten en het creëren van een gezonde werkcultuur speelt daarin een cruciale rol. “The Classic past écht bij ons, aangezien we in Tessenderlo gelegen zijn en veel aandacht hebben voor een gezonde bedrijfscultuur en het welzijn van onze medewerkers.” vertelde Mattias Drijkoningen, CEO van Primagaz.  “Zoals zoveel bedrijven zijn we vaak op zoek naar nieuwe medewerkers en lokaal talent. Een loopwedstrijd is daarbij de perfecte manier om onze naamsbekendheid in de regio te vergroten.”

Samen feesten en sporten

Maar liefst 20 collega’s stonden aan de start van de Primagaz Classic. De sfeer zat er goed in, zowel bij de lopers als bij de supporters. Het was een sportieve avond vol teamspirit, plezier en ook wat gezonde competitie.

Dank aan iedereen die heeft meegelopen en aangemoedigd. Samen zetten we in op duurzaamheid en een gezonde werkcultuur. Op naar de volgende challenge!

Het team van Primagaz op het podium
Het team van Primagaz