Doorgaan naar artikel

Propaangas voor frituren

Eén energiebron om te frituren en te verwarmen


Een stabiele en zekere energieoplossing

Met propaangas van Primagaz zeg je vaarwel tegen een aangebrande energiefactuur. Propaangas biedt je één energiebron voor zowel je friteuses als je verwarming, en dat aan een stabiele prijs. Bovendien ontzorgen wij je volledig zodat jij kan focussen op het allerbelangrijkste: jouw frituur.

Kies propaan voor jouw frituur

De elektriciteits- en aardgasmarkten zijn in België vrijgemaakt. Leveranciers zijn dus vrij om hun prijzen te bepalen aan de hand van vraag en aanbod. Dat is niet het geval bij propaangas. Voor propaan wordt een maximumprijs bepaald door de overheid die leveranciers nooit mogen overschrijden. Daardoor kent de propaanprijs een stabiel verloop en zal hij nooit zo sterk stijgen als de prijzen van aardgas of stookolie.

Kies je voor propaangas van Primagaz, dan zorgen wij voor de plaatsing van de tank en het leidingwerk buiten. Ook wanneer de tank geplaatst is, ontzorgen wij onze klanten door een geautomatiseerd meetsysteem aan te bieden. Dit systeem controleert automatisch het niveau van je gastank en verstuurt een signaal naar Primagaz wanneer de tank bijna leeg is. Primagaz doet vervolgens de rest en regelt de levering. Zo val jij nooit zonder energie.   

Propaangas is een veelzijdige energiebron die je voor diverse toepassingen kan gebruiken: om je frituur te verwarmen, je friteuses aan te drijven en warm water te produceren. Zo biedt propaangas je exact dezelfde mogelijkheden als aardgas, zelfs als je geen aardgasaansluiting hebt in je straat.

Om leveringen in heel het land te kunnen garanderen beschikt Primagaz over meerdere centrale opslagplaatsen in België. Daardoor kunnen we snel en flexibel leveren en tegelijkertijd voldoen aan de vraag vanuit de markt.

Dankzij ons moederbedrijf SHV Energy (een van de grootste LPG-distributeurs wereldwijd) beschikken we bovendien over een centrale inkooppositie die ons toelaat ruime voorraden in te kopen en op te slaan in de verschillende depots. 

Het verschil tussen propaangas en aardgas

Propaangas is geen aardgas

Het grootste verschil tussen propaangas en aardgas zit natuurlijk in de opslag. Waar aardgas via het aardgasnetwerk wordt gedistribueerd, wordt propaangas in vloeibare vorm opgeslagen in gasflessen of een gastank. Dit kan zowel een bovengrondse als een ondergrondse gastank zijn.

Aardgas en propaangas kunnen echter wel voor dezelfde toepassingen gebruikt worden, zoals verwarmen, koken en warm water produceren. Het zijn beide heel veelzijdige energiebronnen.

Ten slotte is er de prijs. In tegenstelling tot de vrijgemaakte aardgasmarkt, waarin de prijs tot stand komt door vraag en aanbod, zal de propaanprijs nooit boven de maximumprijs gaan die door de overheid wordt vastgelegd.

Vraag vrijblijvend advies

Propaan, iets voor jouw frituur?

Wil je graag een offerte op maat? vul je gegevens in en we bellen je op.

Er zijn één of meerdere velden incorrect ingevuld. Gelieve deze te corrigeren.

Even geduld...

Veelgestelde vragen

De totale prijs van een propaaninstallatie bestaat uit twee delen: de installatie zelf en de prijs van propaangas.

Wat betreft de installatie kan je kiezen tussen een boven- en een ondergrondse tank. Die keuze bepaalt mee de kostprijs, net zoals het volume van de tank. Kies je voor een ondergrondse tank? Dan bieden wij je twee formules aan: de aankoopformule of gespreide betaling via de huurkoopformule. We bekijken graag samen met jou welke opties het beste passen bij jouw wensen en jouw frituur.

De verbruiksprijs van propaangas in tanks wordt bepaald door een programma-overeenkomst met de overheid. De meest actuele propaangasprijzen vind je hier. Bovendien stelt de overheid voor propaan een maximumprijs vast die leveranciers niet mogen overschrijden. Daardoor kent de propaanprijs een stabiel verloop en zal hij nooit zo sterk stijgen als de prijzen van aardgas of stookolie.

Ben je benieuwd hoeveel een installatie op propaangas zou kosten? Bereken zelf in een paar minuten je indicatieve voorstel.